Findlay Project by Black Rock Construction / by Keren Kabo

We have been waiting in eager anticipation for one of our prized Findlay projects to wrap up and it looks like our wait is nearly over!

This projects is a residential addition and heavy renovation of a historic 1880’s building in Over-the-Rhine. Though the residence is in the heart of an dense urban neighborhood, it was designed with plenty of outdoor living space as well as ample natural light. The building features modern aesthetics while preserving the building’s historic features. This project will achieve a LEED Platinum rating, the highest rating on the LEED green building rating system. This custom home was designed by us and is being built by our sister company, Blackrock Construction.

We are so impressed with what they have done! Well done BRC.

Two of the three roof patios open up onto a park and a 12 foot glass wall provides further connection from the dining room to the park.

Two of the three roof patios open up onto a park and a 12 foot glass wall provides further connection from the dining room to the park.

The roof patio provides a covered kitchenette for barbequing, entertaining, and dining. Sleek, low profile glass and steel handrails maintain an unobstructed connection to the park and neighborhood. The catwalk leads to a spiral stair down to the dining room terrace on the second floor.

The roof patio provides a covered kitchenette for barbequing, entertaining, and dining. Sleek, low profile glass and steel handrails maintain an unobstructed connection to the park and neighborhood. The catwalk leads to a spiral stair down to the dining room terrace on the second floor.

The original wood joists were removed in the basement to open up the space. The original fieldstone foundation walls were stabilized and sealed to make a basement theater space.

The original wood joists were removed in the basement to open up the space. The original fieldstone foundation walls were stabilized and sealed to make a basement theater space.

The main living space, which includes the living room, kitchen, and dining room, was kept as open as possible. A steel and glass lightwell brings in natural light and fresh air in the summertime

The main living space, which includes the living room, kitchen, and dining room, was kept as open as possible. A steel and glass lightwell brings in natural light and fresh air in the summertime